Prof. Dr. Adnan Bülent BALOĞLU Konferansı

Prof. Dr. Adnan Bülent BALOĞLU Konferansı

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzde, eğitim görevlileri ve kursiyerlerimize yönelik Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Bülent BALOĞLU “ Günümüz İnanç Problemlerinin Doğuş İklimi” konulu bir konferans verdi.

Konferansa; Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Adil BOR, Eğitim Görevlileri, İhtisas ve Aşere-Takrib kursiyerleri katıldı.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Bülent BALOĞLU “ Günümüz İnanç Problemlerinin Doğuş İklimi” üzerine geniş açıklamalarda bulunarak “Fırsatçılık ve çıkarcılık çemberi altında yetişen, çevreden zihnine sürekli bir şey atılan bir gencin inanç problemi yaşamaması mümkün değildir. İstisnalar olmakla beraber gençlerin artık doktor , avukat, mühendis gibi mesleklere sahip olmak yerine kolay yoldan zengin olma isteklerinin de olduğunu görüyoruz. Bunların yanında bir diğer önemli sorun vahyin değersizleştirilme planlarıdır. İnanç ve gündelik işlerin halledilmesinde vahye ihtiyaç kalmadığı , camiye gitmeden, ibadet etmeden, gözle görülmeyen şeylere inanmadan da Müslüman olunabilir algıları yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Bunun devamında da kapitalizmin yeni ‘dini’ olan deizm gelmektedir. Vahyin değersizleştirilmesinin mahiyetinde helal ve haramın yerini iyi ve kötü , güzel ve çirkin almaktadır.” dedi.

Henüz yorum yazılmadı

Sizde yorum yazın...